Agenda

Sprekers

Ton Jansen

is schrijver en uitgever van Perun Boeken.

Marc van Delft

componeerde vanaf zijn ca. 10e jaar. Zijn werken zijn internationaal door velerlei orkesten gespeeld. Na 1985 legde hij zich toe op muziek voor blaasorkesten. De laatste tijd schreef hij meerdere werken voor grote harmonie-orkesten, zoals Images, Movements, de 2e en 3e symfonie, de Michaels Day Symphony etc. Dit zijn vaak spectaculaire en virtuoos georkestreerde werken, o.a. door mammoet-orkesten uit Spanje gespeeld. In zijn pianomuziek laat Marc meer zijn intieme kant horen. Deze muziek is veelal meditatief, verstild, sfeervol, dromerig en impressionistisch van karakter. Vooral het zoeken naar betoverende of soms vervreemdende klankharmonieën is karakteristiek voor zijn pianomuziek.
Zie www.marcvandelft.nl.

Bob Duin

is natuurkundige en was docent patroonherkennen en machinale intelligentie aan de TU-Delft.

Margalit Laufer

geeft individuele begeleiding en therapie voor mensen die in een intensievere vorm aan hun innerlijke groei of dagelijkse hindernissen willen werken om hun leven meer in balans te brengen. Raadpleeg verder haar website .

Peter Tromp

is een antroposofische tandarts in Den Haag.

Sebastiaan de Vries

is filosoof en verzorgt colleges en lezingen filosofie en cultuurgeschiedenis.

Jean-Sébastien Catalan

is geboren in 1956 in Barcelona. Hij woonde gedurende zijn eerste 5 jaar in Catalonië, daarna 40 jaar in Frankrijk. Nu woont hij sinds 17 jaar in Duitsland. Sinds zijn 19de houdt hij zich bezig met het vraagstuk van de antroposofische gemeenschaps-vorming.

Jan de Boon

en werkt als coördinator bij Sijthoff Cultuur. Tot 2014 werkte hij ruim 25 jaar als zelfstandig architect in Leiden. In 1985 richtte hij daarnaast samen met glazenier/kunstschilder Peter Vormer De Werkplaats voor schilderkunst in de architectuur op, later De Werkplaatsgsb (glaskunst, schilderkunst en bouwkunst). In Oostenrijk volgde hij de opleiding aan het IACC (International Association of Colourconsultancies/Designers). Wetenschappelijk werk op het gebied van kleurgeving voerde hij uit met collega Iris Bakker hetgeen resulteerde in diverse wetenschappelijke artikelen en een drietal boeken over het functioneren en de rol van de zintuigen in relatie tot kleurgebruik. Dit jaar verscheen van zijn hand het omvangrijke boek Alles andere als Farblos - der Sinn als Maßstab. Als docent is Jan de Boon verbonden aan de Nederlandse Kleurenschool.

Frans Lutters

studeerde theologie, onderwijskunde en vrijeschoolpedagogie. Hij is docent aan de Stichtse Vrije School in Zeist en auteur van verschillende boeken.

Wilma Bos

studeerde onder meer voor chemisch analiste, volgde een studie bouwkunde en filosofie, studeerde zang en was vijf jaar werkzaam als zangeres. Zij volgde het priesterseminarie in Stuttgart en werd gewijd in 1985. Als geestelijke werkte ze in Nederland, Duitsland, België en Zuid-Afrika. Sinds 2010 is zij met emeritaat.

Lisette Buisman

is priester in de Christengemeenschap Zeist.